Kлючово важно e да се удължи животът на въглищните централи. Призоваваме

...
Kлючово важно e да се удължи животът на въглищните централи. Призоваваме
Коментари Харесай

Добрев: 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на мними фирми, спонсори на ПП. Това е международен скандал!

Kлючово значимо e да се удължи животът на въглищните централи. Призоваваме държавното управление и министъра на енергетиката да осъществя в най-скоро време проекта за удължение на комплекса " Мини Марица-изток ".

 

Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. 

" За страдание, не виждаме такова нещо. Очертава се разгром. Затова държавното управление и министърът на енергетиката би трябвало по най-бързия метод да дефинират визия за удължаването на комплекса. За страдание, не виждаме такова предпочитание и мисъл в тази посока. Което пречи на подписването на групово съглашение ", сподели още той. 

Теменужка Петкова съобщи, че не се плануват никакви вложения, с цел да се планува удължение живота на въглищните централи.

 

" А те са поръчител за енергийната успеваемост на страната ", означи тя и акцентира, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната.

 

Петкова прикани държавното управление да предприеме бързи дейности и да направи всичко належащо тъй че животът на въглищните централи да бъде продължен.

Жечо Станков добави, че над 49 000 души разчитат на този бранш и също прикани да оперативно и бързо деяние от страна на държавното управление за спасяването на въглищните централи.

 

Часове откакто от финансовото министерство оповестиха за отпадане на планове от Плана за възобновяване на изключителна конференция ГЕРБ изнесоха смущаващи обстоятелства.

 

Делян Добрев разкри данни, съгласно които 1 милиарда 760 млн. евро са дадени на компании, които никой не знае от кое място и по кое време пристигнаха, по какъв начин са взели участие на търг и за какво са били определени.

" Това не е скандал. Това е интернационален скандал! ", съобщи Добрев и уточни поименно някои от компаниите, които ще получат тези субсидии.

 

" Надявам се способените органи да се самосезират, тъй като виждате за какви неща става въпрос ", съобщи още той.

 

Денков изброи някои от въпросните компании, измежду които съгласно него има и фантоми. " Надявам се способените органи да се самосезират, тъй като виждате за какви неща става въпрос ", съобщи още той.

 

Красимир Вълчев добави, че всички документи, които се внасят в Министерски съвет, би трябвало да са обществени, само че изрази подозрение, че въпросните компании ще бъдат " осветлени ". Той добави, че измежду въпросните компании има " спонсори на Политическа партия ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР